ChristenUnie wenst maatregelen fietsstromen naar Ezinge

fietstunnel1dinsdag 11 maart 2014 20:18

Fractievoorzitter Gert Stam van de ChristenUnie is bezorgd over de fietsstromen van en naar de scholencampus in Ezinge als de school na de zomervakantie open gaat. De partij is groot voorstander van een tunnel onder het spoor, maar moet constateren dat deze er voorlopig nog niet ligt. Stam wil daarom dat de gemeente tijdelijke maatregelen neemt om de scholieren op een zo veilig mogelijke wijze van en naar de school te geleiden. De fractie heeft hierover vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

“Wij voorzien onplezierige en onveilige situaties in de spooronderdoorgang waar fietsers naar verwachting in groten getale doorheen zullen gaan”, aldus Stam. De fractie pleit er daarom voor dat deze stromen ter plekke begeleid worden en dat hierover overleg plaatsvindt met de school en NS/Prorail. “Door in het verleden geen ferm besluit te nemen over een tunnel heeft de politiek de verantwoordelijkheid op zich te nemen om ook in de tijdelijke situatie voor veiligheid te zorgen”, meent Stam. Hij wil ook dat de school de leerlingen voorlicht over veilige routes naar de school. De ChristenUnie heeft gemerkt dat de “groene golf” voor fietsers op het kruispunt Hoogeveenseweg/Parallelweg naar en van Ezinge niet meer werkt. De gemeente heeft de ‘veegknoppen ’vervangen door drukknoppen, waardoor de fietsers niet meer in alle richtingen tegelijk groen hebben. Stam:“Dit is heel belangrijk om te voorkomen dat de scholieren het rode licht negeren, met alle onveilige situaties van dien”.

Tenslotte vraagt de ChristeUnie naar de maatregelen die de gemeente moet nemen om ongewenst sluipverkeer door Ezinge te voorkomen als de school na de zomer open gaat. Stam heeft signalen uit de wijk dat bewoners niet gerust zijn op de veiligheid in hun wijk.

ChristenUnie stelt vragen: KLIK HIER

Voor nadere informatie kunt u terecht bij Gert Stam, fractievoorzitter ChristenUnie Meppel

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie wenst maatregelen fietsstromen naar Ezinge'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.