ChristenUnie stelt schriftelijk vragen over de bibliotheek

B82469476Z_1_20110_2090415adonderdag 26 januari 2012 20:59

Iedereen die het debat over de herinrichting van de Plataan heeft gevolgd weet dat de bibliotheek in dit debat een belangrijke rol heeft gespeeld. Zowel de informatie van de wethouder als een brief van de bibliotheek wekte bij veel mensen de indruk dat het voor het voortbestaan van de bibliotheek noodzakelijk was om, snel en zonder voorstellen om iets anders te doen, akkoord te gaan met het voorstel voor de herinrichting van de Plataan.

De fractie van de ChristenUnie heeft uit de discussie begrepen dat de bibliotheek op dit moment huisvesting huurt van de gemeente (niet van CCM de Plataan) en dat de ruimte van de speel-o-theek niet inbegrepen is in deze huur en dat er jaarlijks met de bibliotheek een huurcontract wordt afgesloten.


Daarnaast is een situatie waarin de  bibliotheek voor haar voortbestaan afhankelijk is van de herstructurering van de Plataan niet overeenkomstig de gemeentelijke visie inzake het bibliotheekwerk, zoals deze visie er na een aangenomen amendement van de ChristenUnie uitziet. Door dit amendement staat er in de gemeentelijke visie inzake het bibliotheekwerk dat er rondom huisvesting geen beperking wordt gesteld vanuit de gemeente voor zowel de vestiging Meppel als Nijeveen, zodat de bibliotheek in staat kon worden gesteld voor de bibliotheek een zo gunstig mogelijke huisvestingssituatie te ontwikkelen.
De discussie is gebaat bij duidelijke feiten. De ChristenUnie stelt daarom de volgende schriftelijke vragen aan het college om duidelijkheid te krijgen:  

  1. Heeft u in uw overleg met de bibliotheek het amendement van de ChristenUnie betrokken om geen huisvestingsvoorwaarden aan de bibliotheek te stellen?
  2. Betekent dat in uw opvatting ook dat een oplossing voor de bibliotheek los staat van de herstructurering van de Plataan?
  3. Is het verhuurtechnisch mogelijk dat de bibliotheek in overleg met de gemeente als huurder in het bibliotheekgebouw een kleiner aantal m2 huurt?
  4. Is dat mogelijk voor het bedrag dat is overeengekomen tijdens de bespreking rondom de herstructurering van de Plataan?

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie stelt schriftelijk vragen over de bibliotheek'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.