Enkele boeiende avonden tijdens twee hectische weken

VeermanRmaandag 13 november 2006 11:24

Eindelijk, een avondje geen verplichtingen buiten de deur. Dat mag ook wel na de hectiek van de afgelopen twee weken. Laat ik beginnen met een indruk van een tweetal avonden waarin ik energie heb opgedaan.


31 oktober 2006: bijeenkomst als ChristenUnie in het stadhuis met als onderwerp: Het samenlevingscontract. Met deze avond willen we als partij aangeven dat samen leven iets is van alledag en iedereen. Het heeft te maken met hoe je omgaat met je buurman, je andersdenkende medescholier en je andersgekleurde sportvriend. Respect voor elkaar én voor elkaars opvattingen. Het werd een boeiende avond (zie ook een verslag [link naar Afwisselende en geanimeerde avond ChristenUnie ] Er werd flink gediscussieerd en niet alle meningsverschillen worden overbrugd. Iedereen was het erover eens dat een vervolg op deze avond wenselijk is voor Meppel.
Één van de onderwerpen die aan de orde kwam was de scheiding tussen kerk en staat. Bijna kreeg ik voor de voeten geworpen dat onze partij het daar niet mee eens zou zijn. Het staat voor mij als een paal boven water dat een goede democratie gebaat is bij een scheiding tussen kerk en staat. Dat betekend echter heel wat anders dan een scheiding tussen geloof en politiek. Juist mijn persoonlijk geloof geeft mij de dagelijkse stimulans om als gemeenteraadslid te zoeken naar het beste voor Meppel en haar inwoners. Met oog voor de positie van het gemeentebestuur in onze samenleving, maar niet vanuit een seculiere ‘waardenvrije’ benadering.
Juist Gods geboden bevatten heel veel aanknopingspunten om het samen leven van iedere dag stapje voor stapje te verbeteren.

8 november 2006: Op uitnodiging van de dorpsvereniging Nijeveen nam ik deel aan een discussiebijeenkomst in de Schalle. Het ging over de vernielingen in Nijeveen rond oud en nieuw. Met name het afgelopen jaar is er veel schade aangericht in het centrum van het dorp. Samen met o.a. politie, enkele wethouders en winkeliers zochten we naar maatregelen om de overlast zoveel mogelijk te voorkomen. Het was aanvankelijk zoeken naar de juiste ideeën. Opvallend vond ik de opmerking dat er bij een aantal Nijeveners het gevoel bestaat: “ach, tijdens oud en nieuw” en: “het zijn ook maar gemeentespullen”.
Ik ben ervan overtuigd dat respect nodig is voor eigendommen van je buurman en buurvrouw maar ook voor eigendommen van de samenleving. Je kunt het dan ook niet maken dat je, als je weet wie de vernielingen hebben aangericht, vervolgens je mond houdt en elkaar daarmee de hand boven het hoofd houdt.
Gelukkig was dat ook de conclusie van die avond: het probleem is op te lossen als de lokale samenleving zich, samen met de politie, het gemeentebestuur en de politiek, inzet voor een oplossing. Daarbij mag iedereen aangesproken worden op zijn of haar verantwoordelijkheid. We zijn niet alleen op de wereld, met elkaar vormen we de samenleving!!

Vanuit deze twee avonden haal ik ook een deel van mijn inspiratie om de andere zaken ook rond te zetten. En er stond veel op de agenda de laatste weken, zie daarvoor de volgende bijdrage in de fractieweblog.

Wilt u meer weten over mijn motivatie of wilt u reageren?
Aarzel niet maar bel of mail:
mail Roel Veerman of bel 0522-252468

« Terug

Reacties op 'Enkele boeiende avonden tijdens twee hectische weken'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.