Moskee-bestuur wil meer overleg

data.298x.298x198vrijdag 12 februari 2010 15:24

Meppel - Het bestuur van de moskee mist het geregeld overleg met de gemeente. Secretaris Mustapha el Barbari zou dat graag hersteld willen zien. Hij zei dit donderdagavond tijdens een verkiezingavond van de ChristenUnie in Trias. Volgens CU-lijsttrekker Gert Stam heeft het college de afgelopen raadsperiode onvoldoende gedaan aan contacten met vrijwilligers in de samenleving. Er moet niet vanuit het Stadhuis worden aangegeven waaraan behoefte is, zei hij.

Mustapha el Barbari sloot zich daarbij aan. Hij noemde als voorbeeld het thaiboksproject dat hij nieuw leven heeft ingeblazen. Nu is dat niet meer alleen toegankelijk voor allochtone jongeren, maar voor iedere Meppeler, jong en oud. 'Vrijwilligers weten hoe je met die jongeren moet omgaan. Daar heb je geen universitair geschoold iemand voor nodig,' aldus Mustapha.
Tijdens het vorige kickboksproject dat van 2001 tot en met 2003 liep, daalde de jeugdcriminaliteit met tachtig procent. Jongeren leren volgens hem vooral ook buiten de ring respect voor anderen te hebben.

bron: www.meppelercourant.nl

« Terug

Reacties op 'Moskee-bestuur wil meer overleg'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.