7 vragen aan Ina Booij, de nummer drie op de lijst van de ChristenUnie

webversie inadinsdag 16 februari 2010 23:09

Ik ben Ina Booij. Ik ben geboren op het mooiste eiland van Zeeland namelijk Walcheren. Daar heb ik mijn schooltijd doorgebracht en begonnen met mijn eerste werkkring. Ik heb een commercieel economische achtergrond. In 1985 zijn wij neergestreken in Drenthe en vanaf 1990 woon ik met mijn man en vijf kinderen in Meppel. Op dit moment wonen Jan,mijn man, en ik in huis met Niels en Dirjanne.

Ik ben 4 jaar werkzaam geweest als duo-raadslid voor de ChristenUnie en sta nu op de derde plaats op de lijst.
In het dagelijks leven hou ik mij veel bezig met vrijwilligerswerk voor diverse organisaties.
De meeste tijd gaat zitten in het werk voor Omroep Meppel waar ik zo’n 23 jaar vrijwilliger ben. Ik heb daar aan verschillende programma’s meegewerkt. Momenteel produceer ik 2 keer in de maand het programma “De Boekenplank”  en sinds  het overlijden van Jan Houdel, zo’n 10 jaar geleden, ook het programma Muzikaal Boeket.
Een andere hobby  van mij is lezen. Heerlijk rustig in een boek je eigen film maken! Helaas kom ik daar te weinig aan toe dus moet ik de schade inhalen in mijn vakanties maar dan misbruik ik mijn tijd daar graag voor.


1.    Je hebt het een dag helemaal alleen voor het zeggen in Meppel. Wat ga je veranderen?

In één dag iets veranderen is heel moeilijk. Maar het lijkt mij geweldig om mensen met elkaar in contact te brengen. Ik zou zo’n dag willen gebruiken om de burgers van Meppel te vragen deze dag eens koffie te drinken met iemand in de straat die zij niet kennen om zo een dialoog tot stand te brengen.
Verder zou ik voor de jongeren van Meppel een paar grote tenten willen neerzetten op een sportcomplex of in weilanden tussen Meppel en Nijeveen om daar een gezellige dag voor hen en met hen te organiseren. Een grote zeskamp of sportevenement met na afloop muziek. Of iets dergelijks.
Zo’n dag zou wat mij betreft jaarlijks moeten terugkeren zodat we meer gaan samenleven met elkaar.


2.    Hoogtepunten en teleurstellingen in de afgelopen 4 jaar in de Meppeler politiek?
Een hoogtepunt is wel dat er eindelijk een nieuw schoolgebouw gerealiseerd gaat worden voor het basisonderwijs in de Koedijkslanden. De scholen daar zijn sterk verouderd en naar mijn mening wil niemand in een huis wonen met dezelfde technische staat als waar de scholen nu in verkeren.
De opening van “De Schalle” een mooi onderkomen voor allerlei activiteiten die in Nijeveen plaatsvinden. Echt een gebouw voor de gemeenschap. Alles onder één dak: de bibliotheek, een ruimte voor de historische vereniging, de peuterspeelzaal e.d.  Het zou mooi zijn als zo’n ruimte ook  in alle wijken van Meppel gerealiseerd kan worden.

Een teleurstelling ik zou het meer een dieptepunt willen noemen.Het opengraven van een stukje Gasgracht. Niet zozeer omdat het diep is maar wel vanwege het feit, dat naar mijn mening, niet goed is omgegaan met gemeenschapsgeld.
Voor mij persoonlijk vind ik het een teleurstelling dat wij niet in staat zijn zonder de voedselbank te kunnen. Dit is voor mij een signaal dat de politiek zich nog meer moet inzetten voor de burgers die in deze tijd in financiële problemen zitten.

3.    Welke onderwerpen in het programma van jouw partij spreken je het meest aan?
a.    Wijk- en dorpsgericht werken. Meer verbondenheid creëren in de wijken.
b.    Jeugdbeleid. Ook jongeren horen erbij zij zijn onze toekomst.
c.    Minimabeleid. Wij moeten omzien naar elkaar dat het ons allemaal goed gaat.



4.    Welk boek moet iedereen lezen en welke film zien?

Welk antwoord zou je van mij verwachten? Het is nogal voor de hand liggend dat ik de bijbel zou zeggen. En dat zou ik iedereen ook wel aanraden. Verder lees en bekijk ik momenteel het boek Psalmenpalet. De kunstenares Christa Rosier maakt aan de hand van de psalmen, een gedeelte uit de bijbel, een schilderij. Het is werkelijk een heel mooi resultaat. Verder vertelt zij in het boek hoe zij door het leven getekend is.
Welke film moet iedereen zien?
Ik ben geen stilzitter en film kijken is dan ook niet mijn sterkste kant. Toch ben ik onder de indruk van de film “Earth”.
Toen ik de film bekeek dacht ik meteen: “Je moet wel geniaal zijn om deze dieren en de getijden zo goed op elkaar af te stemmen”. En dan de kleuren!! Geweldig. Dan voel ik mij nog rijker gezegend dat ik mag geloven dat God dit allemaal gemaakt heeft en dat Hij mijn Vader wil zijn. Wie zou nou niet zo’n geniale Vader willen? Ik gun iedereen dat geloof.


5.    Wie is je grote voorbeeld in de politiek en waarom?
Ik hou er niet van om mensen op een voetstuk te plaatsen. Maar mijn grote voorbeeld is Jezus. Hij ging naar mensen toe die door anderen buiten de samenleving waren geplaatst en betrok ze er weer bij.  Verder is Hij voor mij een voorbeeld in de regels die Hij ons gaf hoe wij met elkaar om moeten gaan.

6.    Welke van de zeven zonden ga je bestrijden en welke deugd krijgt de ruimte?
Ik zou willen vechten tegen superbia, de hoogmoed, ijdelheid en trots. De politiek moet niet boven de burgers willen staan, niet ijdel zijn en zeker niet trots. Maar zich opstellen ten dienste van de burgers zij hebben ons immers gekozen als hun vertegenwoordiger! Rechtvaardigheid en naastenliefde moeten volop de ruimte krijgen. Zodat iedereen zich kan ontplooien en gewaardeerd wordt om wie hij/zij is en mag zijn.

7.    Wat is aan de hand van steekwoorden  jouw Top 7 wensenlijst in de gemeente?
1)    Solidariteit. Deel met iedereen die het wat minder heeft. Een goed minima beleid maar ook eerlijke handel valt hieronder.
2)    Betrouwbaar. Wat je zegt als overheid moet ook gebeuren.
3)    Heb oog voor speciale groepen in onze samenleving. Hierbij denk ik aan ouderen, gehandicapten en jongeren.
4)    Denk niet alleen aan jezelf maar geef als gemeente invulling aan de milleniumdoelen.
5)    Een goed en gedegen financieel beleid
6)    Goede stadsontwikkeling. Een mooi voorbeeld vind ik de Woldstraat en Heerengracht. Nieuwbouw met allure.
7)    Maak de binnstad autoluw. Realiseer een mooie parkeervoorziening op het Kraton en geef de fietser voorrang.

« Terug

Reacties op '7 vragen aan Ina Booij, de nummer drie op de lijst van de ChristenUnie'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.