ChristenUnie lijsttrekker doet appel op andere partijen;Gezamenlijk de verantwoordelijkheid oppakken

dinsdag 23 februari 2010 23:37

Gert Stam, lijsttrekker van de ChristenUnie in Meppel, heeft een rechtstreekse oproep gedaan aan de andere lijsttrekkers van de komende gemeenteraadsverkiezingen. De komende paar jaar wordt er veel van de lokale politiek verwacht. Het wijk- en buurtgericht werken moet echt inhoud krijgen, er zal fors bezuinigd moeten worden en de werkgelegenheid heeft veel aandacht nodig.

De coalitievorming leidde vier jaar terug tot een snelle scheiding tussen de coalitie en de oppositie. Dat verkleint de bestuurlijke slagkracht en geeft een verkeerd beeld richting de samenleving. De ChristenUnie is van mening dat het deze keer anders moet. Gert Stam: “Het is niet te verkopen wanneer de gemeenteraad vooral druk is met zichzelf en met de onderlinge meningsverschillen. De burger die werkloos raakt en de ondernemer die met tegenvallende bedrijfsresultaten worstelt verwacht een actief en daadkrachtig bestuur”.

Om na de verkiezingen snel aan de slag te kunnen stelt de ChristenUnie voor om snel een raadsprogramma op te stellen en vervolgens op basis van de inhoud te komen tot de juiste bestuurders. Partijpolitiek wordt daarmee ondergeschikt gemaakt aan de gemeenschappelijke belangen van de Meppelers.

In het raadsprogramma zullen de kerntaken benoemd worden, kunnen een aantal bezuinigingen al worden ingevuld en afspraken worden gemaakt over de manier waarop tot verdere bezuinigingen wordt gekomen. Voor de ChristenUnie staat efficiënter werken en meer kwaliteit leveren voorop, dat kan nog een aanzienlijke besparing op leveren.

De ChristenUnie verwacht dat deze werkwijze past bij een raad die inmiddels 8 jaar ervaring heeft opgedaan met het dualisme en ook in de afgelopen vier jaar met regelmatig wisselende meerderheden tot besluiten is gekomen. Van de manier waarop andere partijen reageren, wordt melding gemaakt op de website www.meppel.christenunie.nl.

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie lijsttrekker doet appel op andere partijen;Gezamenlijk de verantwoordelijkheid oppakken'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.